Voor elk wat wils

Ons gevarieerde aanbod

Zin in avontuur, of eerder aan rust en ontspanning? Zin in shoppen of eerder aan een ontdekkingstocht door het mijnerfgoed? be-MINE heeft het allemaal!

Avontuur

Klimmen, duiken, snorkelen, glijden, zwemmen… be-MINE heeft het allemaal!

Sport

Fietsen door de mijnstreek, wandelen naar de top van de mijnterril… Jouw energie kan je zeker kwijt op be-MINE!

De Mijn

be-MINE ademt het mijnverleden uit. Maak kennis met het prachtig bewaarde patrimonium en stap in de voetsporen van de mijnwerker.

Winkelen

Shoppen in één van de mooiste winkelboulevards van de regio. be-MINE Boulevard heet je van harte welkom!

Avontuur

Avontuurlijk Beleven

Aan avontuur niets te kort op be-MINE. Je kan er klimmen, snorkelen, spelen, ravotten…
be-MINE ademt avontuur uit.

Sportoase

Zwemmen

Op be-MINE zwem je in een unieke omgeving, want het zwembad bevindt zich naast en rond de koeltorens. Binnen vind je een 25-meter bad, een instructiebad, een peuter- en kleuterbad, een recreatiebad met glijbanen en een wellness zone met 4 sauna’s. In de zomer is er een buitenbad met lig- en speelweide.

Alpamayo

Muurklimmen

In het klimcentrum kan zowel de geoefende als de onervaren klimmer terecht. De klimmers kunnen zich uitleven op ongeveer 1300m² klimmuur.

Boulderaars vinden hun gading in de boulderruimte.

In de Clip ’n Climb kan je vanaf 4 jaar terecht voor een klimactiviteit vol uitdaging en fun. Gezekerd met het automatisch veiligheidssysteem kan je veilig tot 9 meter klimmen.

Todi by Sportoase

Duiken

Todi is het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa waar bezoekers in optimale en veilige omstandigheden kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld, tussen kleurrijke tropische zoetwatervissen en levensechte decorelementen.

Bike Park be-MINE

Mountainbiken

De avonturenberg staat garant voor uitdagingen ; mountainbikers komen zeker aan hun trekken op de aangeboden routes. Er zijn twee routes uitgewerkt, een relatief makkelijke en een technisch zwaardere route. Op een tussenplateau is een skill park gebouwd met north shores en een dirt. Het MTB-traject sluit aan op het toeristisch fietspad en is deel van een groter MTB-netwerk.

Natuur

Natuurlijk Beleven

Naast avontuur staat sportief beleven centraal op be-MINE. Fietsen, wandelen… be-MINE is de start voor heel wat fiets- en wandelroutes.

Velotril

Velotril is een trendy fietsbelevingscentrum met een ruime mix aan Belgische, Nederlandse en andere topmerken. Voor ieder wat wils, waaronder klassieke fietsen en e-bikes maar ook de nieuwste mountainbikes en racefietsen.

Fietsen en fietsverhuur

Niets is zo ontspannend als samen een dagje vrij op de trappers! Vanuit be-MINE vertrekken heel wat routes richting Paalse Plas tot recreatieoord ’t Fonteintje. Via het fietsroutenetwerk Limburg bereik je alle mooie plekjes van de omgeving.

Wil je een elektrische fiets huren? Dat kan bij Toerisme Beringen.

Wandelen

be-MINE bezit ook een schat aan natuur. Wat vroeger een afvalberg van opgehoopte stenen was, is nu een heuvel waar bosjes en open plekken elkaar afwisselen. Tijdens je wandeling word je beloond met een prachtig uitzicht over Limburg en de nabije tuinwijken.

Je kan ook gaan stappen in de mijncité waar je ondergedompeld wordt in een rijke mix van culturen. Wandelen over het kolenspoor richting kolenhaven… Het kan allemaal.

Bij het toeristisch onthaal op de site kan je een wandelkaart uithalen.

Er zijn twee interactieve wandelapps ‘Beringen, de cité’ en ‘Kolenspoor’ ; je maakt op een leuke manier kennis met het leven op de cité.

En voor de allerkleinsten is er ‘Op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet’, een speelse gezinswandeling met toffe doe- en zoekopdrachten en leuke weetjes.

Avonturenberg

Spelen

Op de Avonturenberg kan je klauteren, klimmen en ontdekken. Via een bos van 1600 palen bereik je via trappen, touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels en wandelpaden de top van de terril. Voor de echte durvers is er een spectaculaire glijbaan.

be-NATURE

Ontdekken

Onze twee imposante kolenwasserijen krijgen dankzij be-NATURE een volledig nieuwe (en groene) invulling. Hier laten we erfgoed versmelten met natuur.

Bestemming

Historische Beleving

be-MINE is de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen en is uniek in Europa. Nergens anders is het industriële erfgoed zo goed bewaard gebleven als op be-MINE.

In het mijnmuseum herbeleef je de geschiedenis van de ontdekking van de steenkool. Je maakt er interactief kennis met het leven en werk in en rond de steenkoolmijn. Nog nooit in een mijn geweest? Bezoek zeker de ondergrondsimulatie, met spannende anekdotes van ex-mijnwerkers.

Bestemming

Winkelen

Winkelen

Zin in shoppen? Op be-MINE Boulevard vind je een divers aanbod van kleding- en schoenenwinkels, electro- en tuinartikelen…