Leven op be-MINE

be-MINE heeft een duurzame herbestemming gekregen door een mix aan functies – cultureel, recreatief, toeristisch – en wordt in het stedelijk milieu geïntegreerd door functies als wonen, kantoren, onderwijs, horeca en winkels er aan toe te voegen. Dit maakt be-MINE uniek t.o.v. andere erfgoedsites van vergelijkbare omvang.

School

Straf! De school met lef!

De letters van ‘Straf’ staan respectievelijk voor ‘samen, toekomst, ruimte, anders en fier’. De mier in het logo staat voor samenwerken, hard werken en opbouwen. De school wil een warm (mieren)nest zijn waar iedereen zich thuis voelt. Straf, niet?

Woonzorgcentrum

Sporenpark

Sporenpark is een uitgestrekte woonzorgcampus in een groene omgeving met zicht op de oude mijnterreinen en op wandelafstand van de dorpskern van Beringen-Mijn.

Wonen

Kom wonen op Houtpark

Het woongebied van be-MINE wordt ontwikkeld op het voormalige houtpark van de mijn. Er wordt gezorgd voor een verwevenheid en een aansluiting met het belevingsgedeelte in rond het historische erfgoed.

Ontdek Houtpark: 

Voor meer info over de woonontwikkeling : contacteer be-MINE NV. Via mail op karolien.sas@bemine.be of via telefoon: 011 37 35 74.

Werken

Alle bedrijven gevestigd op be-MINE