Wandelen en fietsen op be-MINE

be-MINE is de vertrekbasis voor de wandelingen op en rond de mijnsite. Met de fiets ontdek je vanuit be-MINE alle toeristische toppers van de regio.

Wandelen

op en rond be-MINE

Op be-MINE kan je vertrekken voor verschillende wandelroutes.

Er zijn 4 bewegwijzerde routes ; het overzichtsbord vind je tegenover het terras van Todi. De wandelkaart (2,50 euro) is te verkrijgen bij het toeristisch onthaal op be-MINE.

            Groene wandeling : 3,5km

            Blauwe wandeling : 4,3km

            Gele wandeling : 6,3km

            Rode wandeling : 6,6km

Je kan de verschillende routes ook combineren.

🐝 𝗕𝗶𝗷𝗲𝗻𝘄𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 (𝟰,𝟱 𝗸𝗺): Kom alles te weten over de fascinerende wereld van bijen tijdens deze wandeling. Perfect voor een leuke gezinsactiviteit! Vraag bij Toerisme Beringen een brochure aan met vragen die je onderweg kan beantwoorden.

📱 𝗪𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗮𝗽𝗽 ‘𝗕𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻, 𝗱𝗲 𝗰𝗶𝘁é’ (𝟰,𝟱 𝗸𝗺): Ontdek het mijnverleden en het ontstaan van de mijncité met deze interactieve wandelapp, Bekijk beeldfragmenten en test je kennis met een mini-quiz tijdens deze verrassende manier om de buurt te verkennen. Download de app gratis of leen een tablet met de app bij het toeristisch onthaal.

🌳 𝗩𝗮𝗹𝗹𝗲𝗶 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗭𝘄𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗸 – 𝗿𝗼𝗱𝗲 𝗿𝗼𝘂𝘁𝗲 (𝟲,𝟲 𝗸𝗺): Wandel door een gevarieerd landschap met uitgestrekte vlaktes, holle wegen en prachtige vergezichten. De rode route begint bij de grote terril van Beringen en biedt een prachtig stukje natuur waar het verleden nog voelbaar is. Deze terril ontstond als steenstort van de mijnen.

Wandelapps

Via een interactieve wandeling ‘Beringen : de cité’ ontdek je het mijnverleden en het ontstaan van de mijncité.

De ‘kolenspoor-app’ laat je kennismaken met de verhalen rond het kolenspoor. Twee goedgemutste Italiaanse vrienden, Fabrizio en Martino, nemen kinderen en hun ouders mee op tocht. Tijdens de tocht krijg je tal van leuke opdrachten en spelletjes.

  • Voor deze wandelingen kan je gratis een tablet ontlenen in het toeristisch onthaal op be-MINE.
 
Op speurtocht met Pierewiet de Kanariepiet

Deze speelse gezinswandeling vertrekt aan het toeristisch onthaal op be-MINE. Je krijgt er een rugzakje mee met al het nodige materiaal voor onderweg. Vanaf dan ben je overgeleverd aan Pierewiet de kanariepiet die je mee op sleeptouw neemt op en rond be-MINE.

Op ‘Speurtocht met Pierewiet de Kanariepiet’ is een wandelzoektocht op maat van gezinnen met kinderen. De tocht is ongeveer 4km en is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen.

De zoektocht wordt aangeboden vanaf de Krokusvakantie tot het einde van de herfstvakantie. Er zijn twee versies beschikbaar : één voor kleuters (4 – 5 jaar) en één voor 6- tot 12-jarigen.

Prijs opdrachtenboekje : 2 euro.

Picknicken op be-MINE

Op be-MINE vind je tal van leuke plekjes om te picknicken : op het grasveld aan de avonturenberg, op de top van de avonturenberg, op de bankjes op het evenementenplein, onder de schachtbok…

Breng je eigen picknick mee. Wens je een picknick te bestellen? Neem dan contact op met het secretariaat van be-MINE : info@bemine.be / 011 26 97 23

Fietsen

rond be-MINE

Vanuit be-MINE kan je vertrekken voor verschillende routes :

  • Rondom Beringen : 68km
  • Fietsen door het water : 65km
  • Fietsen door de bomen : 62km
  • Van mijnschacht tot natuurpracht : 61km
  • Zwarte goud en groen pracht : 50km
  • Van mijn tot leger : 44km
 

 

🚲 𝗔𝗰𝘁𝘂𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗶𝗷𝗻𝘃𝗲𝗿𝗹𝗲𝗱𝗲𝗻 (𝟲𝟭 𝗸𝗺): Ontdek het imponerende mijnerfgoed van Limburg. De route vertrekt aan onze site en je fietst doorheen het natuurgebied van de Vallei van de Zwarte Beek richting Houthalen-Helchteren. Uiteindelijk brengt het kolenspoor je terug naar be-MINE.

🚲 𝗩𝗮𝗻 𝗺𝗶𝗷𝗻𝘀𝗰𝗵𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗻𝗮𝘁𝘂𝘂𝗿𝗽𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁 (𝟲𝟭 𝗸𝗺): Combineer natuur en erfgoed met deze relatief vlakke fietslus. Je start op be-MINE en van hieruit ga je op weg naar Leopoldsburg waarbij het fietspad langs de Paalse Plas zorgt voor een aangename verkoeling.

🚲 𝗭𝘄𝗮𝗿𝘁 𝗴𝗼𝘂𝗱, 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗻𝗲 𝗽𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁 (𝟱𝟬 𝗸𝗺): Deze overwegend vlakke fietslus combineert de boeiende geschiedenis van het ondergrondse ‘zwarte goud’ en de pracht van het groene landschap. Je fietst langs het Albertkanaal, passeert het oude kolenspoor en doorkruist de typische tuinwijken.

Verhuur

E-bikes en E-steps

Wil je een fiets huren? Of wil je eens op pad met een E-step?

Bij Visit Beringen staan e-bikes en e-steps klaar. Naast e-bikes worden er ook kinderfietsen verhuurd. Reserveer op toerisme@beringen.be

Prijs :

E-bike : 30 euro per dag (vanaf 16 jaar)

E-step : 10 euro per dag (+ 50 euro waarborg)

 

E-steproute :

  • Door het groen en langs het kanaal : 25,5km
  • be-MINE en omgeving : 13,9km